Ποταγωνιστές

Πληρώματα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Αρχικη / Καρναβαλιστές / Ποταγωνιστές

Ποταγωνιστές

Αφήστε το τζιν τόνικ χορέψτε με τον Sonic

Ομάδα: Ποταγωνιστές

Θέμα: Αφήστε το τζιν τόνικ χορέψτε με τον Sonic

Τιμή: 35€

Τηλ.: 6985 993391 – 6985 993398

Καλέστε / 6987616120 (Τηλ.) / 6987616119 (Τηλ.)

Δείτε / 


Ποταγωνιστές

Ποταγωνιστές

 

Ποταγωνιστές

Οι «Ποταγωνιστές» είναι μια ομάδα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, με ημερομηνία ίδρυσης τις 23 Ιουλίου 2014, που αγαπά και σέβεται αυτό το σημαντικό θεσμό της πόλης μας, που δεν είναι άλλος από το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι. Συμμετέχοντας λοιπόν όλοι ως καρναβαλιστές για αρκετά χρόνια στο Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι, αποφασίσαμε με τη σειρά μας  να δώσουν το στίγμα μας. Έτσι γεννήθηκαν οι «Ποταγωνιστές». Οι «Ποταγωνιστές» λοιπόν συμμετέχουν για πρώτη φορά ως πλήρωμα στην 101η διοργάνωση του καρναβαλιού το 2015, έχοντας όρεξη, νέο αέρα, τρελές και πολλές ιδέες, αλλά φυσικά σεβόμενοι όλη την προϊστορία αυτού του καταξιωμένου, πανελλαδικά πλέον, θεσμού.
Η πρώτη μας συμμετοχή για το 2015 παίρνει «σάρκα και οστά» με το Winnie the Poor και σλόγκαν «No Money-No Honey». Με ενδιαφέρον που ξεπερνάει κάθε τρελό μας όνειρο και προσδοκία, ειδικότερα ως νέα ομάδα,  μας βάζει για τα καλά στον ξέφρενο ρυθμό του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Το 2016, ο «Ελληνάρας Κοκορίκος για εκλογές είναι απίκο» και καθώς η χώρα μας καλείται συνεχώς στις κάλπες, μεταμφιεζόμαστε σε κόκορες. Το 2017, με διάθεση να ζήσουμε την περιπέτεια ψάχνουμε το Νέμο, « Περί Ανέμων και Υδάτων» όπως προκύπτει κι από το σλόγκαν μας. Το 2018, είναι η χρονιά του Ψαλιδοχέρη, ο οποίος δίνει το γενικό πρόσταγμα «Κουρέψτε μας τα χρέη να γίνουμε… ωραίοι».
Η ομάδα των Ποταγωνιστών λοιπόν, εκτός από το καρναβάλι και τις παράλληλες εκδηλώσεις που το απαρτίζουν, συμμετέχει ενεργά και εθελοντικά σε όποιες δράσεις αφορούν κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό σκοπό τη; πόλης του Ρεθύμνου. Μ’ αυτόν τον τρόπο λοιπόν η ομάδα δικαιολογεί το δεύτερο συνθετικό της, δηλαδή «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» , αγωνιζόμενη για το κοινό καλό της πόλης.
Το κέφι και η χαρούμενη διάθεση είναι χαρακτηριστικό των «Ποταγωνιστών» σε όλες τις εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αφήνοντας σε όλους τους συμμετέχοντες όμορφες στιγμές και αναμνήσεις. Παράλληλα, η ομάδα, ενισχύει την τοπική οικονομία, καθώς η  παραγωγή των στολών γίνεται εδώ, στο Ρέθυμνο, στηρίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τις βιοτεχνίες του νομού. Η τιμή της καρναβαλικής στολής της ομάδας είναι σε λογικά πλαίσια, καθώς επιτυχία αποτελεί το να συμμετάσχει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος και να γνωρίσει μ’ αυτόν τον τρόπο τι κάνει το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι ξεχωριστό.
Σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις αποτελούν μία εύθυμη νότα για να ξεφύγει ο καθένας από εμάς από το άγχος και τις δυσκολίες της καθημερινότητας, όπως επίσης δίνεται ένας διαφορετικός τόνος στην καθημερινή ζωή όλων των κατοίκων του Ρεθύμνου, καθώς όλη η πόλη, λίγο-πολύ, κινείται σε καρναβαλικούς ρυθμούς. Αποτελεί λοιπόν δέσμευση όλων των «Ποταγωνιστών», ότι όλοι όσοι επιλέξουν να συμμετάσχουν στην ομάδα είτε από την Κρήτη, είτε από την υπόλοιπη Ελλάδα ή το εξωτερικό, θα γνωρίσουν το πιο φιλόξενο πρόσωπο της πόλης μας σε μία εμπειρία που θα τους μείνει πραγματικά αξέχαστη!!!

Background Image