Δελτία Τύπου

Τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις της Οργανωτικής Επιτροπής.

Αρχικη / Δελτία Τύπου / ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2018!

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2018!

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2018!

16/03/2018

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο! 

Το Ρέθυμνο αναδείχτηκε φέτος η πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, αφού πέτυχε την μεγαλύτερη και καλύτερη διοργάνωση του  Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, που έκλεισε τα 25 χρόνια συνεχούς διοργάνωσης του!

Χτες, στο Δημαρχείο Ρεθύμνης πραγματοποιήθηκε η απολογιστική συνάντηση της εφετινής διοργάνωσης, με το σύνολο των εμπλεκομένων να κάνουν λόγο για την επιτυχία σε όλα τα επίπεδα που πέτυχε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι του 2018.

Με κινητήριο δύναμη το σύνθημα «Γίνε ο Καλύτερος σου Εαυτός», η πόλη, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες, όλος ο κόσμος που συμμετείχε στην μεγάλη γιορτή του Καρναβαλιού, κατάφεραν να γίνουν και να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό. Η φετινή διοργάνωση, όπως κάθε χρόνο, ένωσε χιλιάδες ανθρώπους, που γνώρισαν το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, έγιναν κοινωνοί της ιστορικής και πολιτιστικής φιλοσοφίας του, εξερεύνησαν την πόλη και τα τουριστικά της αξιοθέατα και απόλαυσαν υψηλές προσφερόμενες υπηρεσίες. Τα οικονομικά οφέλη προς τις επιχειρήσεις της πόλης και του νομού ήταν ιδιαίτερα σημαντικά, με το τζίρο να ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Οι διοργανωτές, ο Δήμος Ρεθύμνης, η Κοινωφελής Επιχείρηση ΚΕΔΗΡ και οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού κέρδισαν το στοίχημα, καταφέρνοντας να σχεδιάσουν και να συντονίσουν με απόλυτη ασφάλεια, μια σειρά μεγάλων εκδηλώσεων, αλλά και ένα εκτεταμένο επικοινωνιακό πρόγραμμα, που πλαισίωσε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης στον χαιρετισμό του συνεχάρη θερμά τις καρναβαλικές ομάδες για την καταπληκτική διοργάνωση του φετινού καρναβαλιού, καθώς και τις αρχές, τους φορείς, τους εθελοντές και σε όλους όσοι συνέβαλαν στο πολύ επιτυχημένο αποτέλεσμα. Ο Δήμαρχος προχώρησε σε μια σημαντική ανακοίνωση: Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Αισθάνομαι την ανάγκη να καταδείξω πόσο πολύ πιστεύω σε αυτό που κάνετε, μια διοργάνωση που κανέναν Ρεθεμνιώτη δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο. Έχουμε εξασφαλίσει ένα μεγάλο ποσό ύψους, 450.000 ευρώ, για την χρηματοδότηση της δημιουργίας μιας μεγάλης αποθήκης που θα στεγάσει τις ομάδες που κατασκευάζουν άρματα. Θα είναι μια πολύ μεγάλη αποθήκη με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, στο πρότυπο του κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή Περβόλια. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των εθελοντών για να προχωρήσουμε σε αυτό το έργο, το οποίο θα προχωρήσει γρήγορα».
Περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες από την υπόλοιπη Κρήτη, την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, για ένα μήνα, διασκεδάζοντας με την ψυχή τους. Όλα ξεκίνησαν με ένα μεγάλο πάρτι στην καρδιά της πόλης το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, με την παρουσίαση των στολών των ομάδων, το διάλογο του Βασιλιά με το Δήμαρχο και την καταπληκτική, μεγάλη συναυλία από το εκρηκτικό συγκρότημα των LOCOMONDO! Η συναυλία αυτή έγινε με την στήριξη των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης της πόλης μας, που υιοθέτησαν την εκδήλωση. Ακολούθησαν οι προπομποί με 2 μεγάλα street party στην καρδιά του Ηρακλείου, και στο κέντρο των Χανιών, ενώ ο ντελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού επισκεύτηκε και το Σφακάκι. Ακολούθησαν οι Παλιές ελληνικές καντάδες μιας άλλης εποχής, που ήταν σίγουρα η πιο λαμπρή οργάνωση τους, με πραγματικά εκατοντάδες κόσμου, να τραγουδούν στα σοκάκια της πόλης. Όλη η πόλη ένα μεγάλο πάρτι ήταν η Τσικνοπέμπτη, με Τσίκνα Χορό και ξεφάντωμα σε όλη την πόλη από ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Ξεχωριστός ήταν και ο Χορός των Ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού με θέμα  «Καρναβαλοvision»! Είχε απ όλα! Χορό, φαγητό, ποτό, διασκέδαση και παρουσίαση θεατρικών - σατιρικών σκετς από τις Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Το Φεστιβάλ Πόλης στην Πλατεία Μικρασιατών μεγαλώνει και προχωρά μπροστά. Στη σκηνή του ανέβηκαν μουσικά σύνολα και καλλιτεχνικές ομάδες νέων και όχι μόνο! Μια ολόκληρη μέρα του Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη σε συγκροτήματα από τα Χανιά! Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έγινε και η Παρουσίαση του ντοκυμαντέρ "Κομφετί Μνήμης από Ρεθεμνιώτικες Απόκριες» , της κας Εύας Λαδιά. Δυστυχώς ο καιρός δεν επέτρεψε την διοργάνωση της καρναβαλικής Ποδηλατοβόλτας αλλά και των Κρητικών παραδοσιακών Καντάδων. Ο κόσμος πέρασε πολύ όμορφα και την Καθαρή Δευτέρα, με παραδοσιακά Κούλουμα με πέταγμα χαρταετού, καρναβαλικά δρώμενα και σαρακοστιανά εδέσματα στους οικισμούς του νομού Ρεθύμνης. Πολλά μπράβο δόθηκαν στους Γαλάτες, για την διοργάνωση των Κυνηγιών.
Η Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλιστών και των Αρμάτων έκλεψε την παράσταση κατά την κορύφωση των εκδηλώσεων την τελευταία Κυριακή των Αποκρεών, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό θέαμα, πολύχρωμο, με χιούμορ, κέφι και ένταση, παρασέρνοντας δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες σε ένα ξέφρενο πάρτυ.
Παρέλασαν 37 πληρώματα, με περίπου 15.000 καρναβαλιστές και 28 άρματα.
Εξαιρετικοί ήταν και οι παρουσιαστές, ο πολύ αγαπητός και δημοφιλής ηθοποιός και παρουσιαστής Γιάννης Σπαλιάρας και η αγαπημένη παρουσιάστρια του τηλεοπτικού σταθμού KΡΗΤΗ TV, Χρύσα Κυρατζή. Η ζωντανή μετάδοση έγινε μέσα από τις τηλεοπτικές συχνότητες του ΚΡΗΤΗ TV και της Νέας Τηλεόρασης. Η σκηνοθεσία, τα πλάνα και η όλη ζωντανή μετάδοση της Μεγάλης Παρέλασης από την ΚΡΗΤΗ TV, ήταν εξαιρετική. Η περιφρούρηση έγινε με μεγάλη προσοχή, ασφάλεια και επαγγελματισμό, από τους εθελοντές μέλη των Ομάδων. Περίπου 300 άτομα «θυσίασαν» τη διασκέδαση τους για την διασκέδαση των φίλων τους. Η ροή της παρέλασης ήταν εξαιρετική, χωρίς κενά, με απίστευτο κέφι. Η μουσική ήταν υπέροχη και ξεσήκωνε όχι μόνο τους Καρναβαλιστές αλλά και τους θεατές. Η Νυχτερινή παρέλαση, ήταν σίγουρα η πιο επιτυχημένη όλων των προηγούμενων ετών. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, και πλέον είναι από μόνη της ένα γεγονός, μια μεγάλη και σημαντική διοργάνωση, μια σπουδαία γιορτή πριν την κορυφαία γιορτή της Μεγάλης Παρέλασης. Αμείωτο ήταν το κέφι και στην συναυλία που ακολούθησε στην πλατεία Μικρασιατών. Ιδιαίτερα λαμπερή ήταν η Παιδική Παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή χιλιάδων παιδιών, που έφτιαξαν την δική τους καρναβαλική γιορτή, που κορυφώθηκε με ένα πολύχρωμο πάρτι!
 
Ασφάλεια
Οι Αρχές ασφάλειας της πόλης ήταν επί ποδός, καταφέρνοντας να αντιμετωπίσουν τους χιλιάδες εισερχόμενους επισκέπτες, φροντίζοντας να διευκολύνουν την πρόσβαση τους. Τα άρτια οργανωμένα σχέδια της Αστυνομίας, της Τροχαίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής και της Ακαδημίας Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου λειτούργησαν με αποτελεσματικό τρόπο σε όλα τα περιστατικά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. Σημειώνεται ότι δεν σημειώθηκε κανένα σοβαρό περιστατικό κατά τη διάρκεια του συνόλου των εκδηλώσεων.
Η πάταξη του παραεμπορίου ήταν ακόμη μια μεγάλη επιτυχία των συναρμόδιων Υπηρεσιών, που το πέτυχε με μικτά κλιμάκια που διεξήγαγαν  εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλη την πόλη, καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου τριημέρου.
 
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Πολυάριθμοι εθελοντές Σαμαρείτες, οι αδελφές Νοσοκόμες, οι Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα φρόντισαν, όπως κάθε χρόνο, με τον καλύτερο τρόπο την υγειονομική κάλυψη των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε όπως πάντα όπου και αν κλήθηκε για βοήθεια. 
Το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου , αν και άρτια προετοιμασμένο για τον πολύ μεγάλο όγκο επισκεπτών, κλήθηκε να αντιμετωπίσει μικρό αριθμό περιστατικών μέθης, χωρίς να καταγραφεί κάτι σημαντικό.
Ο ΣΥΦΑΚ ήταν όπως πάντα ο προμηθευτής υγειονομικού υλικού, ενώ και φέτος ήταν μεγάλος αρωγός της καμπάνιας κατά του αλκοόλ, με τη διαμονή 2.000 αλκοτέστ σε συνεργασία με την AMSTEL.
Ξενοδοχεία – Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Οι διαθέσιμες κλίνες στην πόλη μοιράστηκαν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια όλων των κατηγοριών. Οι πληρότητες άγγιξαν πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ ικανοποιητικές πληρότητες κατέγραψαν τα ξενοδοχεία στον υπόλοιπο νομό Ρεθύμνης αλλά και στις πόλεις των Χανιών και του Ηρακλείου, που φιλοξένησαν επισκέπτες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2018, πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.
Μεγάλος χορηγός του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού είναι η AMSTEL και στηρίζεται σε μεγάλο μέρος της Ρεθεμνιώτικης επιχειρηματικής κοινωνίας με το πρόγραμμα «ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ», καθώς και από το νέο πρόγραμμα «Υιοθεσίας εκδηλώσεων». Χορηγοί Επικοινωνίας είναι ο Όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV, το STAR Channel, και όλα τα ΜΜΕ της Κρήτης.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το http://rethymnocarnival.gr/  και www.rethymno.guide


Παρακαλούμε πολύ για δημοσίευση ή μετάδοση.


Για περισσότερες πληροφορίες για δημοσιογράφους, παρακαλώ επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου:
CV  - vamiedaki@gmail.com , T. 210 7210842,  6978197743, Βίκη Βαμιεδάκη

Background Image