Press Releases

All the latest news of the organizing committee.

Home / Press Releases / ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018: Σκυτάλη σε Χορό, Φεστιβάλ, Ντοκιμαντέρ, Παιδικό Κυνήγι και Πατίνια!

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018: Σκυτάλη σε Χορό, Φεστιβάλ, Ντοκιμαντέρ, Παιδικό Κυνήγι και Πατίνια!

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018: Σκυτάλη σε Χορό, Φεστιβάλ, Ντοκιμαντέρ, Παιδικό Κυνήγι και Πατίνια!

09/02/2018

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2018: Σκυτάλη σε Χορό, Φεστιβάλ, Ντοκιμαντέρ, Παιδικό Κυνήγι και Πατίνια!

Με τον μεγάλο Χορό των Ομάδων συνεχίζονται απόψε Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, οι εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018!
Το Σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο και στο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού! Σάββατο απόγευμα προπομπός στο Σφακάκι και την σκυτάλη παίρνει την Κυριακή 11/2 το 2ο Φεστιβάλ Πόλης που θα διαρκέσει έως τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ επίσης την Κυριακή στις 11.00 το πρωί, η Μαρίνα Ρεθύμνου θα πλημυρίσει από παιδιά με πατίνια στα πόδια! Την Δευτέρα στις 20.30 το βράδυ στο σπίτι του Πολιτισμού θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ "Κομφετί Μνήμης από Ρεθεμνιώτικες Απόκριες», υπό την επιμέλεια της κας Εύας Λαδιά.

Απόψε στη μεγάλη γιορτή του Χορού των Ομάδων, που διοργανώνεται από τον «Ο.Ρ.Κ.», 16 καρναβαλικές ομάδες ζητούν το 12άρι σας! Μια μεγαλειώδης βραδιά, μια αληθινή «RETHYVISION 2018», πρόκειται να στηθεί στο κέντρο «Πέλαγος». Το πάρτι ξεκινά στις 20.00 και οι καλεσμένοι καλούνται να επιλέξουν το καλύτερο τραγούδι στον πιο συναρπαστικό χορό που έγινε ποτέ! Ετοιμαστείτε λοιπόν να ψηφίσετε: Ρέθυμνο twelve points, Ρέθυμνο douze points (ντουζε πουά)!!

Το Σάββατο 10/2 στις 18.00 το απόγευμα θα γίνει ο προπομπός “Street Party” στο Σφακάκι. Ο ντελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού θα βρεθεί στο Αρσάνειο Γυμνάσιο–Λύκειο, στον οικισμό Σφακάκι όπου έχουν ετοιμάσει αποκριάτικο πάρτι η καρναβαλική ομάδα «Ουρανοκατέβατοι»! Η αναχώρηση από την πλατεία 4ων Μαρτύρων του Ρεθύμνου προς το Σφακάκι θα γίνει στις 17.30.

Αυλαία το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου για το 21ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού 2018, που θα διαρκέσει έως τις 11/2. Τη διοργάνωση έχουν οι Γαλάτες. «Κωδικός Μαρμίτα», λοιπόν για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Ρεθύμνου, που θα αναζητήσουν και φέτος τον θησαυρό! Πληροφορίες - εγγραφές www.galates.info

Την Κυριακή το πρωί ένας ξεχωριστός αγώνας θα γίνει στην όμορφη Μαρίνα Ρεθύμνου. Στις 11.00 ο Σύλλογος Κλασικού Αθλητισμού ΟΚΑ Πρέβελη, σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου  Ρεθύμνης, διοργανώνει έναν Αποκριάτικο Αγώνα Πατινιών, με τη συμμετοχή παιδιών του Συλλόγου!

Την Κυριακή 11/2 ξεκινά η διοργάνωση του 2ου «Φεστιβάλ Πόλης» στην πλατεία Μικρασιατών. Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι αρωγός στην καλλιτεχνική έκφραση των νέων! Μην χάσετε εξαιρετικές συναυλίες με μουσικούς από όλη την Κρήτη!
11/2:  Συναυλία με τους Rethy's RIFF.
Θα γίνει επίσης η βράβευση των νικητών του παιδικού και εφηβικού Κυνηγιού Θησαυρού από τους “Γαλάτες”
13/2:  Συναυλία με το συγκρότημα ΣΤΙΧΟΜΥΘΙΑ / Pirata Prods
14/2:   Ημέρα Χανίων - Συναυλία με την CORE THE BAND
15/2:   Συναυλία με τους THE SOUL GIG και τους  MANTIQUE

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου
«Κομφετί μνήμης από Ρεθεμνιώτικες Απόκριες» είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ  της Εύας Λαδιά που θα προβληθεί τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30 στο Σπίτι του Πολιτισμού.
Είναι  το πρώτο από τα τέσσερα ντοκιμαντέρ της γνωστής συμπολίτισσας δημοσιογράφου και συγγραφέα με θέμα το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι , αποτέλεσμα έρευνας ετών που βασίζεται στις πλέον έγκριτες ιστορικές πηγές. Στην ταινία της Δευτέρας θα παρακολουθήσουμε την πορεία του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού από το 1899 μέχρι τις μέρες μας! 
Πηγές  : Δημοσιεύματα   Γιώργου Εκκεκάκη , Μιχαήλ Μυρ Παπαδάκι, Θεμιστοκλή Βαλαρή, Ανδρέα Νενεδάκη, Δημήτρη Βιβυλάκη,   και ποίηση  Γιώργη Καλομενόπουλου
Βίντεο : Αρχεία : Μπάμπη Πραματευτάκη , Βαγγέλη Στεφανάκη
Φωτογραφικό υλικό-Αρχεία : Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου, Θεμιστοκλή Βαλαρή, Ευριδίκης Κούνουπα, Μιχάλη Καρά, Στέλιου Σαλβαράκη,  Οικογένειας Τζέτζου, Μανόλη Καρνιωτάκη, Νίκου Σκαρβέλη, Γιώργου Δεληγιώργη, Βαγγέλη Στεφανάκη και Μπάμπη Πραματευτάκη
Ιστορική έρευνα: Αιμιλία  Μιχελιδάκη, Νίκος Δερεδάκης , Εύα Λαδιά
Επιμέλεια Κειμένων –Σκηνοθεσία : Εύα Λαδιά
Μουσική τίτλων :Μπάμπη Πραματευτάκη
Μουσική: Αντώνης Ζαχαράκης συνθέτης του ύμνου του «Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού», σε στίχους Μαρίας Ζαχαράκη.
Αφηγητές: Σταύρος Ρακιντζής, Εύα Λαδιά , Τάσος  Κόλιας ,Βούλα  Ανδρουλιδάκη
Απαγγελίες: Βαγγέλης Στεφανάκης
Τραγούδι: Συλβάνα Μαρνέλου, Κωστής Μεργέμογλου ,Βασιλεία Καζαβή
Χορεύει ο Σιδερής Μαρίνος.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2018, πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Μεγάλος χορηγός του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού είναι η AMSTEL και στηρίζεται σε μεγάλο μέρος της Ρεθεμνιώτικης επιχειρηματικής κοινωνίας με το πρόγραμμα «ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ», καθώς και από το νέο πρόγραμμα «Υιοθεσίας εκδηλώσεων». Χορηγοί Επικοινωνίας είναι ο Όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV, το STAR Channel, και όλα τα ΜΜΕ της Κρήτης.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης)

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018:
Πέπη Μπιρλιράκη, , Πόπη Δυνιακού - Κρυοβρυσανάκη, Έλενα Πατσαχάκη, Κώστας Μοσχάκης,Μάνος Παλαφούτης, Γιώργος Χάσικος, Κατερίνα Μανετάκη και Νίκος Μαρκαντώνης.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΜΕΩΝ 2018 
Αντώνης Αλεξάκης, Χρήστος Αλεξάκης, Ειρήνη Ανδρεαδάκη, Σταμάτης Γαβαλάς, Διαμαντούλα Δελήμπαση, Θοδωρής Κελαράκης, Πέτρος Κλαψινός, Πόπη Κρυοβρυσανάκη, Αμαλία Μαθιουδάκη, Κατερίνα Μανετάκη, Νίκος Μιχάλας, Κώστας Μοσχάκης, Μάνος Παλαφούτης, Γιώργος Παπαδόσηφος, Έλενα Πατσαχάκη, Γιώργος Πεδιαβιτάκης, Άκης Πλαϊτης, Στέλιος Σαμψών, Γιάννης Σκαρβέλης, Μιχάλης Σταράκης, Γιώργος Σταυρουλάκης, Στεφανία Φραγκιαδάκη και Βαλάντης Χόμπης.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το http://rethymnocarnival.gr/  και www.rethymno.guide


Παρακαλούμε πολύ για δημοσίευση ή μετάδοση.


Για περισσότερες πληροφορίες για δημοσιογράφους, παρακαλώ επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου:
CV  - vamiedaki@gmail.com , T. 210 7210842,  6978197743, Βίκη Βαμιεδάκη

 

Background Image